Zonwerende raamfolie voor kantoren

Zonwerende raamfolie voor kantoren

Als je op een kantoor werkt, ben je vast wel bekend met de uitdagingen van fel zonlicht dat door de ramen schijnt. De hitte die het met zich meebrengt, kan onaangenaam zijn en kan zelfs leiden tot overmatig gebruik van airconditioning, wat weer resulteert in hogere energiekosten. Gelukkig is er een effectieve en betaalbare oplossing: zonwerende raamfolie. In dit artikel zullen we de voordelen en functies van zonwerende raamfolie voor kantoren onder de loep nemen.

Wat is zonwerende raamfolie?

Zonwerende raamfolie is een speciale laag van film die op de binnen- of buitenkant van glazen ramen wordt aangebracht. Deze folie is ontworpen om een deel van het zonlicht te weerkaatsen, te absorberen en te filteren, waardoor het zonnewarmte en schadelijke UV-straling buiten wordt gehouden. Tegelijkertijd behoudt het de zichtbaarheid van het glas en vermindert het verblinding, zodat werknemers comfortabeler kunnen werken zonder zich zorgen te maken over fel licht dat hun beeldschermen overstraalt.

Hoe werkt zonwerende raamfolie?

Zonwerende raamfolie maakt gebruik van geavanceerde technologie om de zonnestralen te beïnvloeden. Een van de belangrijkste componenten van de folie is een dunne metaallaag, meestal van aluminium, die het zonlicht reflecteert. Deze reflectie vermindert de hoeveelheid warmte die door het glas naar binnen komt. Bovendien absorbeert de folie een deel van de warmte, waardoor het kantoor koeler blijft. Het filteringseffect van de folie helpt ook om schadelijke UV-stralen te verminderen, wat de gezondheid van de werknemers beschermt en voorkomt dat meubels en tapijten vervagen door blootstelling aan zonlicht.

De voordelen van zonwerende raamfolie voor kantoren

 • Temperatuurregeling:
  Door de warmte van de zon buiten te houden, kan zonwerende raamfolie de binnentemperatuur van het kantoor aanzienlijk verlagen. Dit zorgt voor een comfortabelere werkomgeving, zelfs tijdens hete zomerdagen, en vermindert de behoefte aan airconditioning.
 • Energiebesparing:
  Met een koeler kantoor als gevolg van de zonwerende raamfolie, zal de airconditioning minder hard hoeven te werken. Hierdoor kan je organisatie energie en geld besparen op de energierekeningen.
 • UV-bescherming:
  De folie blokkeert een groot deel van de schadelijke UV-straling van de zon, waardoor de gezondheid van werknemers wordt beschermd. Langdurige blootstelling aan UV-stralen kan leiden tot huidaandoeningen en zelfs tot huidkanker. Met zonwerende raamfolie kan je gemoedsrust hebben over de gezondheid van je personeel.
 • Verhoogde productiviteit:
  Een comfortabel kantoor, vrij van hinderlijk zonlicht en overmatige warmte, kan de productiviteit van werknemers verbeteren. Medewerkers zullen zich meer op hun gemak voelen en minder worden afgeleid, waardoor ze zich kunnen concentreren op hun taken.
 • Privacy:
  Sommige zonwerende raamfolies hebben een privacyfunctie, waardoor nieuwsgierige blikken van buitenaf worden belemmerd terwijl het zicht van binnenuit behouden blijft. Dit is vooral handig voor kantoren op de begane grond of op drukke locaties.
 • Esthetiek:
  Naast de functionele voordelen voegt zonwerende raamfolie een esthetisch element toe aan het kantoor. Het komt in verschillende tinten en stijlen, waardoor je het uiterlijk van het gebouw kunt verbeteren.

Verschillende soorten zonwerende raamfolie

Er zijn verschillende types zonwerende raamfolies beschikbaar op de markt, elk met hun eigen kenmerken en voordelen:

 • Reflecterende folie:
  Deze folie heeft een spiegelachtig uiterlijk aan de buitenkant en biedt maximale warmtewering. Het is zeer effectief, maar sommige mensen geven er de voorkeur aan vanwege esthetische redenen.
 • Niet-reflecterende folie:
  Deze folie is ontworpen om zonnewarmte te verminderen zonder de spiegelachtige uitstraling. Het behoudt de natuurlijke uitstraling van het gebouw en biedt nog steeds uitstekende warmtewering.
 • Getinte folie:
  Dit type folie is beschikbaar in verschillende tinten en biedt naast warmtewering ook privacy en verminderde verblinding.
 • Veiligheidsfolie:
  Naast het zonnewerende effect biedt veiligheidsfolie extra bescherming tegen inbraak, aangezien het glas moeilijker te breken is.

Het installatieproces

De installatie van zonwerende raamfolie is een relatief eenvoudig proces dat meestal wordt uitgevoerd door professionals. Het begint met een grondige reiniging van het glasoppervlak om ervoor te zorgen dat de folie goed hecht. Vervolgens wordt de raamfolie op maat gesneden en met een speciale oplossing op het raam aangebracht. De luchtbellen worden zorgvuldig verwijderd, en het resultaat is een naadloos en glad uiterlijk.

Onderhoud en reiniging

Zonwerende raamfolie voor kantoren vereist minimaal onderhoud. Regelmatig schoonmaken met een milde zeepoplossing en een zachte doek is voldoende om de folie schoon en helder te houden. Schurende materialen moeten worden vermeden om krassen te voorkomen.

Zonwerende raamfolie voor kantoren
Schuiven naar boven